Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Батков връща Наско Сираков в "Левски"

Снимка: БГНЕС

Наско Сираков се връща на работа в "Левски". Според спортни сайтове Сираков се е разбрал за това със собственика на отбора Тодор Батков на среща късно снощи. Очаква се новината да бъде обявена официално днес. По всяка вероятност бившият футболист на "сините" ще  заеме поста изпълнителен директор, освободен от Иво Тонев.

Завръщането на голмайстор №1 в историята на "Левски" като ръководител по всяка вероятност ще доведе до доста промени в синия клуб. Не е ясно дали спортният директор Даниел Боримиров ще запази поста си и каква позиция в клуба ще бъде предложена на прекратилия кариерата си Христо Йовов.

Сираков напусна "Левски" преди 5 години, когато Тодор Батков го уволни заедно със старши треньора Станимир Стоилов. С тандема Сираков - Стоилов се свързват най-големите успехи на "сините" през новия век. Под тяхно ръководство отборът стигна до 1/4 финал в Купата на УЕФА и влезе в групите на Шампионската лига, но през 2008-а година загуби титлата с изоставане от 16 точки от ЦСКА и Батков взе решение да отстрани Стоилов и Сираков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени