Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Велчев: Готви се нова парламентарна група с депутати от БСП и "Атака"

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев обяви, че в близките дни се готви създаването на нова парламентарна група с депутати от БСП и от "Атака" след като правилника вече разрешава това: 

Трябва да ви кажа, че се гласи нова парламентарна група с известен брой депутати от "Атака" и депутати от БСП, която ще направи нова парламентарна група, за да може "Атака" вече да си е "истинска опозиция", а пък БСП да не бъде упреквана, че националисти я подкрепят, в Европа. Следете този процес, много ви моля, защото ние бяхме против гласуването на тази точка и затова излязохме, защото независимо какво искаме и какво поставяме като въпроси, те си гласуват това, което са си го решили на тристранката.

Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев пък алармира журналистите, че за да се осигури необходимия кворум в пленарната зала, депутати от БСП и ДПС са гласували с чужди карти:

Видя се горе от балкона, че има хора, които гласуват с чужди карти. Не случайно се бави биометрията и се чуват гласове, че това би било нарушение на човешки права, ако се използва биометрия. С моите очи видях няколко човека - и от БСП, и от ДПС.

По публикацията работи: Лили Царева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна