Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ленко Панов, един от обвинените за побоя над екип на Спешна помощ, отива в ареста

Снимка: БГНЕС

Ленко Панов - един от обвинените за побоя над екип на Спешна помощ в нощта срещу 25-и май, отива в ареста. Състав на Софийския градски съд отмени решението на Районния, с което Панов и останалите двама задържани по случая бяха освободени, без каквато и да е мярка за неотклонение.

След нови разпити и разпознавания, направени след решението на Софийския районен съд, доктор Йорданов и медицинската сестра Илиева са посочили Панов като основен организатор на побоя над тях. Съдът освен че констатира достатъчност на данните, уличаващи Панов, записа в определението си, че извършеното от него е с изключително висока степен на обществена опасност, защото представлява посегателство върху човешкото достойнство и служебния авторитет на хора, отишли да окажат помощ при спешно повикване.

Агресивността на Панов след употреба на алкохол, за която са свидетелствали и разпитани по случая, беше друг аргумент за обръщане на решението на Районния съд.

Ленко Панов напусна съдебната зала с белезници, а прокуратурата тепърва трябва да установява кои са останалите участници в побоя. Според свидетелствата на лекарския екип те са били около 15 души.

Доктор Красимир Йорданов разказал наскоро, че е чул близък на 15-годишното момиче, заради което те са отшили в дома на Панов и в кръвта на което беше открито огромно количество алкохол, да го заплашва с убийство. Имало и обидни думи към полицай - все неща, по които прокуратурата и разследващите полицаи тепърва трябва да работят.

По публикацията работи: Силвия Великова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна