Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът Златанова започва спешни консултации за еврофондовете

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Зинаида Златанова ще проведе спешни консултации с "целия неправителствен сектор" и синдикатите за приоритетите, които правителството ще защитава при договарянето на европейските фондове за периода 2014-2020 година.

Преговорите с Брюксел трябва да бъдат приключени до края на годината, но България изостава в планирането, призна Златанова:

Стратегически документи в секторите здравеопазване, образование, електронно правителство, облекчаване на бизнес климата и много други такива. Липсва ми визия, която предишното правителство не е изработило, и върху която би трябвало да стъпят всичките тези програми.

Днес премиерът Пламен Орешарски ще се срещне след час с еврокомисаря Кристалина Георгиева, а вицепремиерът Златанова и министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще присъстват на разговорите.

Пред "Хоризонт" Зинаида Златанова изтъкна, че ще търси консенсус между партиите и неправителствените организации за реформиране на съдебната система съгласно препоръките от Еврокомисията. Според нея реформата може да бъде осъществена и без промени в конституцията.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени