Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват 19-тото издание на най-големия медиен форум у нас "МедиаМикс"

Снимка: Архив

В курортния комплекс Албена ще бъде открито 19-тото издание на фестивала "МедиаМикс ", най-големия медиен форум у нас.

В тазгодишното издание на фестивала фокусът е върху конгреса и българските телевизионни сериали. "МедиаМик"с включва темите: "Капиталът в медиите", "Медийната свобода", "Как се променят бизнес моделите при цифровизацията", "Регионалните копродукции", "Кросмедия – или какво се случва на пазара на медийното съдържание".

Сред модераторите на конгреса присъстват имената на Патрик Жоко и Светлана Василева, които ще споделят теоретични и практически умения.

С участие в конгреса ще се включи и Асоциацията на доставчиците на телевизионно съдържание.

В рамките на "МедиаМикс" ще има уъркшоп за студенти, стажанти и млади специалисти в областта на медийния бизнес. Престижният медиен форум ще връчи своите ежегодни награди на 12 юни. БНР ще излъчва събитията на медийния фестивал през най-новата си мултимедийна платформа Бинар.

Радиото участва и в изложбата "Човекът, който ме вдъхновява". В 78 фотографии изложбата показва личности от съвременна България. В центъра на обектива са хора, които доказват истинските възможности на личността да живее и да се реализира свободно. По време на фестивала ще бъде направена нова селекция сред участниците, като генералният директор на БНР Радослав Янкулов ще връчи наградата на спечелилия.

По публикацията работи: Станислава Пирчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна