Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи премахнаха палатковия лагер в Анкара

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Силите за сигурност в Анкара премахнаха платковия лагер в парка "Кулу" в турската столица. Няколкостотин млади хора бяха прогонени от мястото.

Цивилни полицаи, продружени от униформени служители на реда, влязоха в парка и започнаха да свалят плакатите на протестиращите. Палатковият лагер беше премахнат от полицаите, а една малка групичка студенти остана на мястото, за да запази паметната плоча, на която има знаци и послания от протестите от последните две седмици.  И в момента хелкоптери летят над тази част от турската столица.

На този фон в сградата на правителството се провежда среща между премиера Раджеп Ердоган и представители на сдружения на протестиращите от площад "Таксим" и парка "Гези" в Истанбул. Срещата тече вече два часа. На нея премиерът влезе с предварително подготвена позиция, че промяна в плановете му няма да има.

Междувремено първите пет електронни медии, които започнаха да излъчвт кадри от протестите в Турция, са глобени със серизиозни суми. Причината е, че са показали излишна жестокост и грубост и са навредили на младите и подрастващите.

По публикацията работи: Николай Кръстев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна