Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Салпаров вече е състезател на АСЮЛ (Лион)

Снимка: www.dnevnik.bg

Теодор Салпаров ще играе в АСЮЛ (Лион) през сезон 2013-2014-а, потвърдиха от френския клуб. 

През миналата кампания либерото на българския национален отбор носи екипа на турския "Галатасарай", с който завърши на трето място в крайното класиране. Опитният защитник е бивш състезател на българския ЦСКА, както и на руския "Динамо" (Москва).

Особено много варианти нямах. Имах оферта от Габрово, която беше много добра чисто финансово, които имат план да правят нещо сериозно през следващите 2-3 години. Имаше и варианти за втора лига в Русия, но за мен там вече няма смисъл - много тежко първенство с по 2 мача на седмица. Лион наистина е много хубав град първо, отборът е с много добър треньор, който ми се обади лично и ме поиска в отбора, и президентът беше много настоятелен. И след като съумяха да съберат такива състезатели на такова ниво, за мен е голямо предизвикателство. Мисля, че ще сформираме един много добър екип и мисля, че можем да постигнем големи резултати във Франция. Само се надявам и Владо (бел. ред. Николов) да финализира неговия договор и отново да бъдем с него рамо до рамо и да направим добър резултат във Франция, коментира Салпаров.

В близките дни се очаква АСЮЛ (Лион) да обяви решението си за евентуален трансфер на Владимир Николов, който е мениджър на българския национален отбор по волейбол.

Наставник на АСЮЛ е бившият селекционер на България Силвано Пранди. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна