Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на "Литекс" сложи край на състезателната си кариера

Снимка: БГНЕС

Капитанът на футболния "Литекс" (Ловеч) Небойша Йеленкович слага край на състезателната си кариера при "оранжевите", след като игра почти 13 години в отбора. 35-годишният халф е решил да се прибере в родината при семейството си, където ще се занимава със собствената си футболна школа за деца.

Йеленкович е най-дълго задържалият се чужденец в родното първенство. Той е рекордьор по изиграни мачове от легионер - в актива си има близо 400 официални срещи за "Литекс", от които 297 в "А" група, 46 в турнира за Купата на България и 50 в евротурнирите.

Натурализираният сърбин е двукратен шампион на България (2010-а и 2011-а година), три пъти е носител на националната купа (2001-ва, 2004-а и 2008-а година). През 2010-а година печели и Суперкупата на страната.

Стотиците мачове, великите победи и шампионски трофеи остават за сухата статистика. "Литекс" имаше късмета дълги години да бъде предвождан от един непримирим капитан с голямо сърце, доказал се в тежки футболни битки и най-вече с клубна и човешка лоялност. Йеленко е истинска легенда и винаги е бил пример за всички със своя професионализъм и коректност. Голяма благодарност за всичко, късмет и успех!, заявиха от "Литекс".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени