Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участниците в срещата с Орешарски излязоха с декларация

Снимка: БГНЕС
Гражданските организации, които се срещнаха с премиера Пламен Орешарски, се обединиха около декларация, в която поискаха ревизия на назначенията:

Силно сме притеснени от спорните и непрозрачни решения за назначаване на спорни личности като министри, областни управители и ръководители на специални служби. Позволяваме си да Ви посъветваме да се съобразите с желанието на обществото и ревизирате решенията си, назначените на тези важни постове да са приемливи за всички граждани специалисти и експерти. Ние не искаме това правителство да абдикира от проблемите, както направи предишното като си подаде оставката. Ние искаме Вие да останете и да работите, институциите и държавата да работят честно, прозрачно, както декларирахте, да решавате текущите проблеми на хората и да възстановите малкия и среден бизнес. Ние искаме веднага в дневния ред на парламента да влезе нов Изборен кодекс и промяна в Конституцията, които да гарантират равнопоставеност и прозрачност.

Премиерът Пламен Орешарски не отговори дали ще преразгледа назначаването на областните управители на Пловдив и Благоевград, но обеща оттук нататък всеки да бъде назначаван след внимателно обсъждане.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна