Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът е назначил още 11 нови областни управители с вчерашна дата

Снимка: БГНЕС

Премиерът е назначил още 11 нови областни управители с вчерашна дата.

В Област София работата ще бъде ръководена от Росен Малинов, депутат от 42-то Народно събрание. Бил е общински съветник от 1999 година.

Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов, който е бил изпълнителен директор на Зона за обществен достъп Бургас- акционерно дружество и общински съветник в местния парламент. Пред кореспондента ни в Бургас Даниела Костадинова Павел Маринов заяви, че не предвижда кадрови промени в областната управа, а ще работи по спешните социални и икономически мерки одобрени от правителството:

Програма за възстановяване на работни места, създаване на обществени съвети. Ще направим програма за работа с местната власт, с всички общини в областта и когато го направим заедно, тогава ще го обявим, защото Бургаска област е една от най-важните в страната.

В Плевен поста ще заеме Илиян Йончев, завършил е право в Софийския университет и здравен мениджмънт в Медицинския университет в Плевен.

Николай Григоров става областен управител на Габрово. В момента е управител на "Отвес Консулт" ЕООД. Бил е народен представител в 40-то народно събрание.

Постът в област Ловеч ще бъде зает от Милко Недялков. Завършил е журналистика. Почти целия му трудов стаж е като редактор на регионални вестници и кореспондент на централни за Ловешка област. Бил е председател на общинския съвет в града.

Кръстьо Спасов е новият областен управител на Видин. В периода 2005-2009 година е заемал същата длъжност. Областната управа в Кърджали ще бъде ръководена от Бисер Николов, магистър от УНСС, дългогодишен банков служител, в момента е заместник-управител на клон на банка в Кърджали.

Венцислав Василев става областен управител на Враца. Бил е два мандата общински съветник и председател на общинския съвет в Бяла Слатина.

Поста в Добрич ще бъде поет от Недялко Марчев, председател на общинския съвет на Генерал Тошево в периода 2003-2007, 2009-2013-та.

Корнелий Желязков поема областната управа в Сливен. В момента е заместник-кмет на община Сливен.

Областен управител на Смолян става Димитър Кръстанов, настоящ общински съветник и бивш заместник областен управител на Смолян.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна