Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът издаде заповеди за назначаването на още петима заместник-министри

Снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски издаде заповеди за назначаването на още петима заместник-министри.

Това са Людмила Елкова - заместник-министър на финансите. Тя е Магистър е по право от УНСС. От 2000 г. до 2009 г. заема различни длъжности в Министерството на финансите, като последната е директор на дирекция "Данъчна политика".

Добромир Симидчиев - заместник-министър на регионалното развитие. От октомври 2011 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Иван Иванов - заместник-министър на вътрешните работи. Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на "Билдинг Строй Експрес" ЕООД.

Петър Киров - заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.Целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция "Морска администрация", като от септември 2008 г. е неин заместник-изпълнителен директор.

Атанаска Тенева - заместник-министър на образованието и науката. В момента е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени