Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия и Италия са полуфиналисти в турнира за Купата на конфедерациите

Снимка: FIFA

Бразилия постигна втора победа в първа група на турнира за Купата на конфедерациите, след като надигра с 2:0 Мексико. Срещата се игра пред 51 хиляди зрители на стадиона във Форталеза. Домакините доминираха през всичките 90 минути, като победата им можеше да бъде и далеч по-изразителна, ако не бяха пропуските на Хълк и суперзвездата Неймар. Резултатът бе открит именно от Неймар, препарирал с великолепно воле мексиканския вратар Корона още в 9-ата минута. В началото на второто полувреме попадение на Хълк пък бе отменено заради спорна засада. Въпреки тоталното си надмощие „селесао” не успяха да отбележат втори гол чак до края на мача. Едва в последните секунди на мача Жо вкара за 2:0, след като бе изведен на празна врата от Неймар.

Италия се добра до следващата фаза, след като измъкна трудна победа с 4:3 в невероятна голова фиеста срещу Япония. Срещата се игра пред 40 хиляди зрители на стадион "Арена Пернамбуко" в Ресифе, като италианците грабнаха победата, след като губеха с 0:2.Резултатът бе открит в 21-ата минута от Хонда, реализирал от дузпа. В 33-ата минута „самураите бяха на прага на сензацията, след като Кагава покачи на 2:0. Едва тогава играчите на Скуадрата се стреснаха и увеличиха оборотите, като съумяха да обърнат резултата в разстояние на едва 12 игрови минути. В 41-вата минута Де Роси намали след асистенция на Пирло, в 50-ата Учида от Япония си отбеляза автогол, а в 52-рата Балотели реализира от дузпа за 3:2. Японците обаче не се предадоха и в 69-ата минута Оказаки изравни - 3:3. Победният гол за Италия бе дело на Джовинко, реализирал в 86-ата минута.

Италия заедно с Бразилия се класира за полуфиналите на турнира. Двата отбора имат по 6 точки, Япония и Мексико са без точков актив до момента.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени