Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Караньотов с 10-о място в кръг от Световното първенство по супермото

Снимка: БГНЕС

Ангел Караньотов с "Хонда" се нареди на десето място в Световния шампионат по мотоциклетизъм в дисциплината супермото. Талантливият ни състезател, който дебютира в тазгодишното издание на шампионата на планетата едва в третия кръг заради заболяване, зае десета позиция в клас S1 в първия манш, а зад него остана словенският пилот на "Хонда" - Урош Настран. Във втория манш българинът беше 11-и, като на цели две секунди зад него беше холандската легенда Ван дер Бош с ТМ, докато италианецът Фабрицио Бартолини беше с 41 секунди пасив.

Чувствам се изключително щастлив и горд от постижението, до което стигнах днес в Чехия, защото все пак оставих зад себе си имена като трикратния световен шампион Тиери ван ден Бош и ветерана Фабрицио Бартолини. Те проявиха голям интерес към мен след състезанието и ме поздравиха, а това ми дава повод да се чувствам като много сериозен съперник, заяви Караньотов, който е лидер в класирането сред пилотите в европейския шампионат.

Благодарение на доброто си представяне в Гран при на Чехия в Соснова, Караньотов завърши на десето място в крайното подреждане и заслужи 21 точки за класирането в световния шампионат, където се изкачи до 20 позиция. Победител от Гран при на Чехия с две първи места в отделните маншове пък беше финландецът Мауно Хермунен, който е лидер и в генералното класиране.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени