Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На извънредно заседание ИБ на БСП обсъди ситуацията в страната

Снимка: Архив

На извънредното си заседание Изпълнителното бюро на БСП е обсъдило политическата ситуация в страната и продължаващите протести, както и законодателната програма на парламентарната група на левицата.

От "Позитано" 20 нито отрекоха, нито потвърдиха информацията, че на извънредното заседание на ИБ на БСП е била обсъдена политическата обстановка и продължаващите протести. С тази тема е била свързана и една от точките - да се продължи прецизирането на проекторешенията на Националния съвет, там, където се повтарят предложенията от социалистите.

В четвъртък на НС на БСП Сергей Станишев не поиска доверие от пленума, а по-скоро висшият орган на партията гласува доверие на цялото ИБ с възложени определени задачи пред БСП и в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Това, което са обсъждали още, е била законодателната програма на парламента, която ще предложи левицата. Тя включва законопроекти, свързани с прозрачните процедури за обществените поръчки, намаляването на лицензионните режими, както и законопроект за арендаторите, с който БСП иска въвеждане на минимална цена за отдаване на земя под аренда.

Различното тази вечер на "Позитано" 20 е сложеното табло със снимки на Станишев и Антон Кутев, определено от авторите като "стената на срама". То е част от инициативата "Окупирай Позитано" на привържениците на Георги Кадиев, който поиска оставката на ръководството на БСП. На това табло, поставено точно на входа, е изписано под снимките "Те предадоха 120 години история в БСП".

По публикацията работи: Лили Царева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна