Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът събра кворум и започна работа

Снимка: БГНЕС

Парламентът събра кворум и започна работа. Това стана благодарение на "Атака". В пленарна зала се регистрираха 126 народни представители - с 5 повече от необходимия минимум. От "Атака" поискаха БНТ и БНР да излъчат пряко заседанието на НС, каквото и да става. Предложението беше прието със 111 гласа "за". Отсъства групата на ГЕРБ.

След като камерите бяха включени, Волен Сидеров заяви в реч, че в България се извършва "преврат срещу държавността", за който са виновни ДСБ, СДС, РЗС, и ГЕРБ, чрез активиране на "няколкостотин вандалстващи по улиците" на София.

В помощ на превратаджиите работят национални медии като БНТ, БиТиВи, Нова телевизия и Канал 3, които чрез всекидневни манипулации, лъжи и поощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана отвън, каза Сидеров. Според президента „симпатични” са хора, които хвърлят предмети срещу Народното събрание, заяви Сидеров.

След това премиерът Пламен Орешарски направи пред народните представители предложение за структурни и персонални промени в кабинета. Даниела Бобева да бъде избрана за вицепремиер - без да е министър, а в ресора й да влиза икономическата политика, иска Орешарски. Цветлин Йовчев е предложен за вицепремиер.

Депутатите трябва да разгледат промените в Закона за народната просвета, да приемат доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили. На второ четене народните представители трябва да обсъдят промени в Наказателния кодекс, предложени от всички партии. В проектопрограмата са и промените в Закона за специалните разузнавателни средства.

По искане на председателя на парламента Михаил Миков МВР разшири зоната за сигурност около парламента.

По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна