Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваният балетист, спречкал се с Волен Сидеров, ще продължава да протестира

Снимка: БГНЕС

Балетистът от Софийската опера, който беше арестуван, след като се спречка с лидера на "Атака" Волен Сидеров, ще продължи да участва в протестите. Александър Александров разказа пред "Хоризонт", че е бил ритан в главата от полицаи при ареста.

Александър решава да вземе участие във вчерашното пиене на кафе пред парламента на път за работа. Софийската опера е на броени метра от парламента и мястото, където се събират протестиращите до катедралата "Александър Невски":

Забелязах една групичка от 10 протестиращи души и реших да се приближа, за да разбера за какво става въпрос, да изразя моята също гражданска позиция, защото аз подкрепям тези протести и в следващия момент се появи Волен Сидеров и веднага нещата, когато той е свързан с каквато и да била проява, ескалираха, защото той се нахвърли към един от протестиращите.

Решението да побегне от полицаите взема съвсем спонтанно:

Нещата до такава степен ескалираха, че аз просто като видях полицаите как тръгнаха към мен, с "Защо ти събори радиостанцията?" веднага разбрах, че искат някаква реакция от моя страна да направя. И моята реакция беше чисто, аз се уплаших и просто побягнах защото не искам да влизам в никакъв контакт.

Според Александър Александров в нито една от държавите, в които е живял, политиците не ходят въоръжени на работа:

Хората се придвижват съвсем нормално, става въпрос за политиците и поне със сигурност не ходят въоръжени с пистолети и с палки.

Балетистът в Софийската опера е категоричен, че пак ще участва в протестите след като излекува раните по главата си, получени при вчерашния арест:

Аз съм първият човек, всъщност, който е задържан от 15 дни и осъден по бързата процедура и глобен с 200 лева.

По публикацията работи: Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна