Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девойките ни победиха Перу и ще играят за 9-10 място на световното по волейбол в Чехия

Снимка: Sportal

Националният ни отбор по волейбол за девойки старша възраст ще играе за 9-10 място на световното първенство в Бърно (Чехия). Момичетата на Димо Тонев се наложиха над Перу с 3:0 гейма, в отделните части  27:25, 25:17, 25:21 точки в плейофен мач за разпределение от 9 до12-то място.

Така българските девойки ще спорят за 9-10 място срещу Тайван, който надиграха състава на домакините от Чехия с 3:0 гейма.

С изключение на началото на първия гейм, в който българските девойки изоставаха с 1:6 и 10:16, всичко мина повече от добре за тях. В първата част волейболистките ни показаха страхотен характер и успяха да я обърнат до 27:25 точки в своя полза. Във втория гейм българките нямаха проблеми и го спечелиха с убедителното 25:17. Перуанките се опитаха да останат в мача като поведоха с 4:1 и 19:17 в третия гейм, но благодарение на атаките на Гергана Димитрова и невероятната игра на блокада на Мира Тодорова България го затвори при 25:21, а с това и мача с 3:0.

Мира Тодорова реализира най-много точки за България - 17. Силвана Чаушева добави още 14 точки. За тима на Перу капитанката Джина Лопес и Анхела Лейва реализираха съответно 15 и 12 точки.

Селекционерът Димо Тонев сподели след победата, че са можели да са и на по-добро място.

Мисля, че отборът ми имаше много по-добра концентрация, отколкото вчера. Въпреки това, имахме някои моменти, в които я губихме. В последната част губихме с 4 точки. Тогава казах на момичетата ми, че този гейм е много важен за нас, защото може би Перу, щеше да заиграе по-добре, ако беше го спечелил. И успяхме да го обърнем, Основното ни оръжие днес беше сервисът. Сменях състезателките много често за начален удар и това ни се отплати. Въпреки, че ще играем за 9-то място, утрешния мач не ме задоволява. Знам възможностите на отбора. Можехме да сме на по-добро място на това първенство.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна