Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕНП: Социалистите отбягват дискусии за страни, където управляват

Снимка: focus.de

От Европейската народна партия обвиниха социалистите и либералите, че отказват да обсъждат сериозните проблеми в страни, където управляват техни правителства. По повод предстоящите днес дебати за България, заместник-председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер заяви: 

Поискахме да говорим за България, където социалистите, оглавявани от лидера на ПЕС Сергей Станишев, управляват с подкрепата на националистическата партия "Атака". Те си имат работа с дявола – с крайно десни радикали, и всеки ден в София десетки хиляди хора протестират. Социалистите и либералите обаче не подкрепиха искането ни да обсъдим ситуацията там.

Непосредствено преди обсъжданията за нашата страна ще има дебати за неспазването на европейските норми в Унгария – по този повод съпредседателката на групата на "Зелените" Ребека Хармс направи следния паралел между двете страни: 

Това, което още преди време установих в България като сходен проблем с Унгария, е намесата на държавата в медийния сектор. Положението на медиите в България е поне толкова лошо, колкото в Унгария след приемането на нов медиен закон.

По публикацията работи: Диана Чепишева - кор. на БНР в Брюксел

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени