Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Кабинетът "Станишев" е летял повече от нас

Снимка: БГНЕС

От партия ГЕРБ изнесоха данни, според които правителството на Сергей Станишев е летяло повече с правителствения авиоотряд, отколкото кабинетът "Борисов". Данните бяха представени малко след като Народното събрание удължи с три месеца работата на временната комисия, която разследва полетите на властта.

Според бившия министър на транспорта Ивайло Московски при управлението на тройната коалиция е летяно 1551 пъти срещу 1306 полета при Борисов:

Виждаме, че с 245 полета те са летели повече. За разходите, които са извършвани през този период, чакаме тази информация. Със сигурност и бюджетите, които са разходвани тогава за тези полети, надвишават значително бюджетите, които са разходвани за периода, в който ГЕРБ управляваше.

Сред дестинациите Московски посочи Папуа Нова Гвинея, Перу, Каймановите острови и Дубровник. Той добави, че това са само част от данните, с които партия ГЕРБ разполага.

От ГЕРБ припомниха предложението си временната комисия, която разследва ползването на правителствения авиоотряд от кабинета "Борисов", да провери и извършените полети от предходното правителство. Депутатите на ГЕРБ обаче не участват в дейността на парламента.

Голяма измама по отношение на правителствения авиоотряд по времето на тройната коалиция е договарянето на закупуването на двата самолета "Еърбъс", каза още Ивайло Московски. 

Владислав Горанов разкритикува дейността на временната комисия:

Това, че днес сме пред вас, е провокирано не толкова от желанието да си мериме полетите, колкото от това, че всеки вторник г-н Лаков, който е забравил журналистическата етика, си позволява да хвърля в пространството безсмислени провокации, хвърляне на пикантерия.

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна