Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камен Ситнилски и Румен Боев са били записвани със законни СРС-та

Камен Ситнилски
Снимка: БГНЕС

Членовете на Висшия съдебен съвет Камен Ситнилски и Румен Боев са били записвани със законни специални разузнавателни средства, прилагани по отношение на магистрат, чието име от прокуратурата не съобщават.

Преди дни от анонимен мейл бяха разпратени дешифрирани разговори между двамата и прокурорите Емил Христов и Иван Ванчев, в които се обсъжда кампанията около избора на съдебни кадровици от квотата на държавното обвинение. Прокуратурата започна веднага проверка за автентичността им.

Днес стана ясно, че специалните разузнавателни средства са били приложени по искане на ГДБОП и разрешени от председател на окръжен съд.

На 19.04.2013 година веществените доказателствени средства са били изпратени в Софийската градска прокуратура по образувано досъдебно производство. В хода на проверката е било установено наличие и на други оперативни дела, имащи отношение към лицата, визирани в разговорите.

Въпросните оперативни дела отново са водени от ГДБОП. В момента са при и.д. председателя на ДАНС Владимир Писанчев и след анализа им ще бъде взето решение за по-нататъшните действия на прокуратурата.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени