Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев” (Пловдив) с победа в Европа

Снимка: БГНЕС

„Ботев” (Пловдив) постигна първа победа в европейските клубни турнири през новата кампания, след като се наложи над казахстанския „Астана” като гост с 1:0 в първия мач между двата тима от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа.

Още в 9-ата минута Фокси опита да изведе Нузербайев, но той беше изпреварен от Сивард Спрокел. След това, домакините имаха няколко центрирания пред наказателното поле на „Ботев”, които не доведоха до сериозна опасност за Адам Стаховяк. В рамките на 4 минути пък Галчев и Вандер Виейра имаха възможност да нанесат удари по посока вратата на „Астана”. В 30-ата минута Фокси можеше да вкара за „Астана”, но Стаховяк спаси, а след това Анисе не успя да изведе "канарчетата" напред в резултата, тъй като ударът му бе отразен от стража на домакините.

Попадението за  пловдивчани падна в 44-ата минута, когато Томаш Иршак с премерен удар изпрати топката във вратата на Ерич за 0:1. Анисе от около 11 метра в 56-ата минута не успя да увеличи преднината на „Ботев” и топката излезе в аут.

Треньорът на „Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов остана доволен от играта на отбора , но предупреди, че все още нищо не е решено и поиска пределна мобилизация в реванша, който е след седмица на стадион "Лазур" в Бургас:

Това беше един доста труден мач за нашия отбор. Доволен съм от победата и от тактическа дисциплина в нашата игра. Футболистите се придържаха към нея от първата до последната минута на срещата. Изчакахме търпеливо нашите шансове и успяхме да реализираме един гол, а в края на мача имахме възможност и да вземем още по-добър аванс преди реванша. Не трябва да се заблуждаваме, че ответният двубой ще бъде лек. Напротив – очаква ни тежък мач в Бургас. За да излезем като крайни победители от него, футболистите трябва да демонстрират същото желание и амбиция.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна