Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ЦСКА (Москва) направиха характеристика на новото попълнение Георги Миланов

Снимка: БГНЕС

Съветникът на президента на футболния ЦСКА (Москва) Валерий Непомнящий направи характеристика на новопривлечения в състава Георги Миланов. 21-годишният Миланов вчера парафира контракт с руския футболен шампион за следващите 5 сезона. Той пристига от родния си Литекс срещу 2,7 милиона евро.

"ЦСКА следи този футболисти още преди моето идване. Когато аз пристигнал, ми дадоха списък с играчи, които клубът внимателно следи. Там беше и името на Миланов", заяви Непомнящий.

Именно той е наблюдавал на живо българина и е одобрил качествата му. "Наблюдавах от трибуните два мача с негово участие. Това бяха квалификациите на България срещу Дания. Бях и в София, и в Копенхаген. Освен това съм изгледал почти всички негови мачове на видео. Разговарял съм с доста хора, включително и с Христо Стоичков. Така че можа да уверя, че клубът не е взел спонтанно решение за неговото привличане, а всичко беше внимателно подготвено и преценено. В ЦСКА нещата не стават по друг начин", каза още Непомнящий.

Той определи и характеристиките, които са натежали в полза на трансфера на Миланов. "Той е достатъчно млад, но вече е титуляр в националния отбор. През миналия сезон беше избран за най-добър футболист на България , въпреки че е е само на 21 години. Имам уверението на всички, с които разговарях, че нашето ново българско попълнение е истински професионалист, който се отнася изключително сериозно към футбола. Миланов имаше и други предложения, но той искаше да дойде именно в ЦСКА, който ще играе в Шампионската лига. Освен това, той отлично пасва на тактическата схема на ЦСКА в момента. Въпреки че е с по-силен ляв крак, той може да играе на всяка позиция в нападателната тройка. Можем да кажем, че е универсален. Той дори в няколко мача трябваше да играе като дефанзивен халф и като цяло се справи. Мога да добавя още, че той е много добре технически и изпълнява статични положения. С удоволствие е готов да дирижира играта около себе си", каза Непомнящий.

Той е уверен, че Миланов няма да има проблеми да се адаптира в ЦСКА. "Важно е и това, че манталитетът на Миланов е такъв, че той без проблеми ще се впише в колектива и ще де адаптира към нашия шампионат. В това нямам съмнение. С руския език, както не е трудно да се досетите, той също няма затруднения", допълни Непомнящий.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна