Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи от Пловдив се опитват да блокират АМ "Тракия"

Снимка: wikimapia.org

Въпреки полицейското разпореждане за спиране на блокадата на автомагистрала Тракия, протестиращите срещу правителството пловдивчани тръгнаха натам. Около 40-50 човека се събраха на 118-ти километър, но движението не бе блокирано, тъй като полицията не допусна да се стигне до там. Участниците се събраха на паркинга, пеейки патриотични песни и развявайки националните знамена със скандирания "оставка".

По-късно група протестиращи пресече мантинелите на магистралата, с полицейски кордон около нея, като спря за малко движението.

Преди това пред сградата на областната управа скандал беляза поредния ден на протести в Пловдив, след като стана ясно, че има полицейско разпореждане, което забранява да бъде блокирана магистралата, тъй като е път с национално значение. На място пред областната управа при протестиращите дойде лично шефът на полицията старши комисар Тодор Чонов, който се опита да обясни на недоволните за какво става въпрос, но въпреки това не успя да потуши напрежението. След многото спорове и викове протестиращите за малко блокираха кръстовището на областната управа, след това се организираха с личен транспорт и пристигнаха на магистралата.

 

По публикацията работи: Елена Крушкова - Радио Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени