Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой с второ място в Чехия след инцидент

Снимка: bg-bg.facebook.com

Инцидент в последната обиколка лиши Мартин Чой от победата в VI кръг от европейската купа по мотоциклетизъм "Алпе Адрия" в Мост (Чехия).

Така софиянецът не успя да съкрати разликата в точките от водача в клас SST 1000 Михал Фила (Чехия), и двамата с БМВ, но запази шансове за атака на титлата.

Българинът Чой започна много силно състезанието. Той стартира четвърти, но още след първия завой поведе колоната, като удържа челната позиция до последната обиколка, когато инцидент със словенеца Марко Йерман му отне победата.

На влизане в завой Йерман не успя да намали скоростта навреме, леко удари Чой и мина напряко. Това позволи на чеха Фила да изпревари състезателя ни  и да спечели състезанието. Йерман пресече финала втори, пред българина, но после беше наказан заради излизането си от трасето и остана четвърти в официалното класиране. Трети е Карел Пешек (Чехия) с БМВ.

Това беше може би най-доброто ми каране досега през годината и заслужавах победата. В нашия спорт обаче подобни инциденти не са рядкост и се налага да се примиря с второто място. Важното е, че формата ми се подобрява и се чувствам все по-добре с новите гуми "Пирели”, заяви Чой след награждаването.

След 4-ия си за сезона подиум в "Алпе Адрия" Чой е на трето място в генералното класиране с 81 точки. Носителят на титлата за 2012 година Фила води със 118 точки, пред Йерман с 91 точки.

Следващото състезание за българина ще бъде в IV кръг от шампионата на Източна Европа в Плевен от 19 до 21 юли. До момента Чой е с три победи. Той води с пълен актив от 75 точки и в националния шампионат.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна