Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е полуфиналист на турнира в Бостад

Снимка: Архив

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на клей в шведския град Бостад. Българинът записа първа в кариерата си победа срещу Хуан Монако. Първата ни ракета се наложи над 20-ия в света аржентинец с 6:3, 6:2 само за 65 минути.

Досега хасковлията бе губил от Монако на два турнира на твърди кортове и един на клей, настилката, на която аржентинецът е спечелил 7 от общо осемте си титли.

Играх по-добре в сравнение с предишните мачове. Условията бяха по-добри, чувствах се чудесно на корта. Постарах се да започна силно днес, да бъда агресивен. Основната ми мисъл бе да съм спокоен във важните точки и мисля, че се справих. Опитах се да оправя нещата, които преди не бяха на ниво. През тази година играя добре и ще се постарая да продължавам по същия начин. Наистина работя упорито и заслужавах да спечеля днес, обясни 22-годишният българин.

В следващия кръг най-добрият ни тенисист ще играе срещу Фернандо Вердаско. До този момент двамата не са се срещали в официален мач. В момента испанецът е под номер 35 в класацията на ATP, a българинът е 29-и.

С класирането си за полуфиналите Григор заработи 22 340 евро и защити 90-те точки от достигането си до същата фаза миналата година.

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна