Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тито Виланова вече не е треньор на „Барселона”

Снимка: Sportal

Тито Виланова вече не е треньор на „Барселона”. Наставникът няма да води тима през новия сезон заради влошеното си здравословно състояние. Президентът Сандро Росел и Андони Субисарета потвърдиха новината на извънреден брифинг. Босът на "синьо-червените" оповести информацията в няколко изречения и се оттегли без да даде възможност на журналистите да зададат своите въпроси.

След направените рутинни изследвания тази седмица стана ясно, че Тито Виланова трябва да продължи лечението си и това няма да му позволи да продължи работата си като старши треньор на Барселона. Молим ви да уважавате личния живот на Тито и семейството му. Следващата седмица вицепрезидентът Бартомеу и спортният директор Андони Субисарета ще ви представят заместника на Тито. В следващите дни ще имаме нов треньор, може би в началото на седмицата. Бяхме с всички футболисти и решихме да не отиваме в Полша утре. Животът продължава. Това е тежък удар за Барса, но Барса е получавала много удари.

Жоан Франсеск Ферер - Руби временно ще поеме отбора. Той пристигна това лято от „Жирона”, присъединявайки се към треньорския щаб на Тито Виланова. Бил е наставник на „Виласар”, „Оспиталет”, „Сабадел”, „Еспаньол "Б", „Ибиса”, „Бенидорм” и „Жирона”.

Основни кандидати за поста според испанските медии са Марсело Биелса, Луис Енрике и Андре-Вилаш Боаш.

Всички футболисти и целият треньорски щаб на „Барселона” присъстваха в залата за пресконференции.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна