Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загубихме от Италия, но шансовете за полуфиналите остават

Снимка: fivb

България загуби с 1:3 (18:25, 25:18, 22:25, 24:26) от Италия във втория си мач от група "D" на финалния турнир в Световната лига по волейбол. "Трикольорите" завършиха участието си в груповата фаза с победа и загуба и актив от три точки.

Българският отбор трябва да изчака мача между "адзурите" и домакина Аржентина, който ще се играе в петък срещу събота през нощта българско време. Едва след тази среща ще стане ясно дали "лъвовете" ще се класират за следващата фаза на турнира.

България не започна добре мача и загуби първия гейм с 18:25. Италианците тормозеха българската защита със силен сервис.

Българите не успяха да направят същото, като и блокадата не проработи.

Във втората част играта на "трикольорите" на начален удар значително се подобри, посрещането на противника не работеше и българската блокада показа своята мощ. Резултатът в мача беше изравнен след 25:18.

В третия гейм добрата игра на България продължи, но при 20:15 италианците успяха да заличат преднината на "лъвовете" и да поведат в резултата след 22:25.

В четвъртата част силите на полето отново бяха изравнени и играта вървеше точка за точка, като в края на гейма българската защита се пропука, а съперникът се възползва от това и спечели с 26:24 и крайното 3:1.

Цветан Соколов беше най-резултатен в двубоя с 27 точки. Тодор Скримов добави още 11 точки.

Натурализираният италианец Иван Зайцев реализира 19 точки за "адзурите". Опитният Емануеле Бирарели отбеляза 17 точки.

България ще се класира за полуфиналите в Лигата, ако Италия победи Аржентина, независимо от резултата. Ако домакините спечелят с 3:0 или 3:1, ще се гледа геймовата или точковата разлика.

В група "Е" Канада изненадващо постигна обрат от 0:2 до 3:2 срещу олимпийския шампион Русия. Тази нощ канадците играят с основния фаворит за спечелване на турнира Бразилия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна