Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Службата за борба срещу наркотрафика в Истанбул разби престъпна група с българско участие

Снимка: БГНЕС

Екипи на Службата за борба срещу наркотрафика и организираната престъпност  към Дирекцията по сигурността в Истанбул са обезвредили международна престъпна група за наркотрафик с участие на българин, македонец, иранец и двама  турци.

Групата била е разкрита след 3-месечно проследяване. Тя е засечена, когато подготвяла да прехвърли значителна пратка хероин, вкаран от Иран в Турция, откъдето трябвало да бъде транспортиран през България за Европа.

Полицаите предприели операция в къща в истанбул, където живеел иранският участник в групата Дервиш С.Н. ,за когото се твърди, че е ръководител. Докато обискирали дома, разследващите забелязали, че два пакета, съдържащи 1 кг. хероин са изхвърлени от прозореца в градината.

В колата на иранския гражданин били намери няколко пакета с общо 4.1 кг. хероин, укрит в специални тайници. Полицията е задържала иранеца и дъщеря му, която по-късно е освободена. 

От показанията му, полицията предприела операция на посочени от него няколко адреси в Истанбул. Задържани четирима души от различни националности. Единият е български гражданин - Милен Г.Х. Задържани са и един македонски  и двама турски граждани. Те са предадени на съдебните органи, които постановили задържането на цялата група в затвора по обвинение за нелегален трафик на наркотици, съобщиха от пресслужбата на Дирекцията по сигурността в Истанбул.

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна