Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Литекс” наказа „Нефтохимик” с 4 гола

Снимка: Архив

„Литекс”  наказа новака в  „А” футболната ни група  „Нефтохимик” с 4:1 в мач от първия кръг на шампионата и оглави временното класиране.

Гостите от Бургас се завърнаха  в елита след дълго отсъствие и искаха да оставят добро впечатление, а дебют начело на ловчанлии направи новият треньор Златомир Загорчич.

 Двубоят започна по най-добрият начин за бургазлии, които след четвърт час игра на градския стадион в Ловеч поведоха чрез Чипев, който се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Грозев срещу Калоянов.

„Литекс” отвърна с натиск, който се материализира едва в края на полувремето. Пет минути преди края на първите 45 минути Николай Чипев се превърна в антигерой за „Нефтохимик”, след като извърши нарушение в наказателното поле срещу Ваюши и реферът Радан Мирянов отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана Юрген Джазула, който с мощен удар върна равенството.

Само две минути по-късно Джазула изведе домакините напред с втория си гол в мача. Този път той се разписа от пряк свободен удар, като прати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата на бургазлии.

През второто полувреме бургазлии опитаха да обърнат развоя на мача, но вместо да отбележат те получиха трети гол във вратата си. Страхил Попов се разписа с глава в 59-ата минута след изпълнение на непряк свободен удар в наказателното поле.

Попадението сложи край на амбициите на „Нефтохимик” да постигне нещо в срещата. В края на мача обезверените бургазлии получиха и четвърто попадение във вратата си. Отбеляза го Ванжер, който отклони топката във вратата след изпълнение на  пряк свободен удар от Ваюши.

Утре е последният мач от кръга между „Славия” и „Берое”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени