Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на сръбската Скупщина очаква да напреднат отношенията с българския парламент

Снимка: БГНЕС

Председателят на сръбската Скупщина Небойша Стефанович очаква отношенията между българския и сръбския парламенти да се придвижат напред. Това стана ясно след разговорите на председателя на Народното събрание Михаил Миков в Сърбия.

България има значителна роля за евроинтерграцията на Сърбия, каза председателят на парламента на западната ни съседка. Според него България е показала, че има сериозно отношение към евроинтеграционните процеси на Сърбия. Стефанович добави още: Днес разговаряхме за опита, който можем да вземем от България и парламента и по отношение на евроинтерграцията.

От своя страна председателят на Народното събрание Михаил Миков похвали Сърбия за осъществения от нея пробив в областта на евроинтерграцията й през последните няколко месеца. Сърбия е вече на европейската писта, което е едно безспорно признание. България винаги е подкрепяла европейската перспектива на Сърбия.

По време на посещението си в Белград председателят на Народното събрание предложи още и механизъм на Скупщината за междупарламентарно взаимодействие по въпросите за европреговорите на Сърбия, които предстои да започнат до януари 2014-а година.

По публикацията работи: Николай Кръстев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна