Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Троян искат оставката на целия Общински съвет

Снимка: БГНЕС

Колективна оставка на Общинския съвет в Троян и предсрочни местни избори поискаха трима общински съветници. Предложението им, което ще бъде подложено на гласуване на предстоящото на 25-и юли заседание на Общинския съвет, е подкрепено и от жители на Троян. В своя декларация те също искат оставката на местния парламент и предсрочни избори.

В мотивите си те посочват, че Общинският съвет в Троян се е превърнал в безличен орган, който обслужва само групови и партийни интереси, а не тези на гражданите, и съзнателно се нарушава и не се спазва правилникът за работа на Общинския съвет.

Те не работят за гражданите, те работят за партиите си и главно за себе си и за удовлетворяване на групови интереси. Начина, по-който действат в Общинския съвет, и начина, по-който се организират в групи по интереси, определя един олигархичен модел на управление. Разпределили са си общината като баница и е крайно време да се сложи край на това нещо. В момента ние плащаме едни огромни задължения от едно безумно управление от предния мандат, виновни няма. Загубихме много имоти, виновни пак няма. Хората вече виждат това нещо и не искат повече да мълчат и да се примиряват с този модел. Затова излязоха и на улицата, обясни един от съветниците - вносители на предложението за оставката на Общинския съвет - Илиян Пеевски.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени