Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания очаква да види за първи път новия британски принц

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Великобритания очаква да зърне за първи път новия британски принц - телевизионните екипи са в готовност да снимат принц Уилям и съпругата му Кейт, когато излизат от лондонската болница "Сейнт Мери" с новородения си син.

Трийсет и една годишната Кейт роди първото си дете вчера следобед. Официалното съобщение се появи четири часа след раждането и в него се казва, че херцогинята на Кеймбридж е родила здраво момченце, с тегло 3,769 килограма. Не бихме могли да сме по-щастливи, гласеше краткото изявление на бащата - принц Уилям, който присъствал на раждането. Бащата на Уилям, престолонаследникът принц Чарлз обяви в изявление, че е преизпълнен с радост от идването на бял свят на първото му внуче.

В цялата страна и в цялата Общност на нациите хората ще празнуват и ще пожелават всичко добро на кралската двойка, каза премиерът Дейвид Камерън:

Това е важен момент в живота на нашата нация, но предполагам, преди всичко това е прекрасен момент за една сърдечна и любяща двойка, които се сдоби с чисто ново момченце.

Новината дойде в момент, когато кралското семейство се радва на голяма популярност. Миналата седмица проучване на общественото мнение показа, че 77 процента от британците предпочитат запазването на монархията пред републиката - рекордно високо ниво на одобрение. Въпреки това вестник "Гардиън" осигури за читателите на сайта си "републикански" бутон, за да могат да филтрират потопа от кралски новини, ако желаят.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна