Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев” (Пловдив) продължава напред в Лига Европа, чака Щутгарт

Снимка: Sportal

"Ботев" (Пловдив) се класира за третия предварителен кръг на Лига Европа. „Канарчетата” продължават напред след като победиха с 2:0 "Зрински" (Мостар) в мач реванш от втория предварителен кръг на надпреварата и след общ резултат 3:1 се класират за следващата фаза на турнира. Там техен съперник ще е  Щутгарт .

Първото попадение в срещата играна на стадион "Лазур" в Бургас реализира Мариян Огнянов в 80-та минута. Футболист на Зрински изрита топката в Йордан Христов, а рикошетът изведе Огнянов сам срещу вратаря и хълфът бе безпогрешен.

На 2:0 покачи Тодор Неделев, който в 88-ата минута получи отличен извеждащ пас от Борис Галчев и останал очи в очи със стража на гостите хладнокръвно реализира.

С този успех "жълто-черните” записаха четвърти пореден мач без загуба в Европа и по този начин изравниха собствения си рекорд от поредни срещи без поражение в евротурнирите, който датира от далечния сезон 1962-63.

Наставникът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов поздрави своите футболисти за трудния успех

"Ботев" изигра типичен европейски мач. Контролирахме събитията на терена и чакахме нашите ситуации. Успяхме най-вече заради дисциплината сред играчите. Съперникът се беше групирал много добре в защита и трудно намирахме пък към вратата му. В тази връзка искам много повече от атакуващите ни футболисти. Във футбола всичко е възможно. Важно е да играем организирано и имаме нашите си шансове.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изгледа на живо победата и заяви, че пловдивчани са спечелили по-лесно от неговите лични очаквания:

Казах, че днес ще е тежко и се радвам, че в известна степен "Ботев" ме опроверга. Българските успехи ме радват, независимо кой и кога ги постига.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна