Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Литекс” с победа над „Локомотив” (София)

Снимка: Sportal

„Литекс” победи с 2:0 „Локомотив” (София) в първия мач от  втория кръг на "А" футболната ни група и излезе начело във временното класиране за първенството с шест точки.

Головете на стадион "Локомотив" в квартал "Надежда" отбелязаха Вилмар Джордан в 15-ата минута и Симеон Славчев в 89-ата минута.

Загубата вбеси феновете на домакините, които поискаха за пореден път последните месеци оставката на Емил Велев и Николай Гигов. Последният се появи на трибуните, но напусна веднага щом гостите вкара своя втори гол и решиха мача в своя полза. Преди срещата феновете на "червено-черните" наградиха с грамота и меч Даниел Пеев за най-добър играч на миналата пролет.

Старши треньорът на „Литекс” Златомир Загорчич не беше особено доволен от представянето на своя тим, въпреки успеха с 2:0. Той коментира, че неговите възпитаници са имали повече късмет от съперника и затова са стигнали до победата. Иначе сръбският специалист изрази задоволство от играта на тима си само в първите 15 минути на двубоя.

Смятам че победихме в този мач с късмет. Доволен съм от първите 15 минути. Изобщо не съм доволен след това. Имахме положения все пак, хубаво е, че реализирахме два гола, с които спечелихме този мач. Дали съм очаквал да стартирам с поредни победи начело на Литекс? Аз съм голям оптимист и искам всеки един мач да побеждаваме. Дано се получава. Тръгнахме с младите момчета и така ще продължаваме. Това е пътят за българския футбол. Срещу Ботев ще се опитаме да продължим победната си серия, но най-вече очаквам да подобрим играта си", допълни сръбският наставник. "Ще чакаме още един футболист, но ако не се получи, ще продължаваме с тези, с които разполагам. Не съм още говорил с доктора за Илия Миланов и не знам какво е положението му, завърши Загорчич.

Наставникът на Локомотив” (София) Емил Велев изрази разочарование от начина, по който играха неговите възпитаници при поражението. Той коментира, че отборът му е контролирал играта през по-голямата част от мача, но е бил наказан от съперника за своите грешки.

Неприятна домакинска загуба. Започнахме мача разконцентрирано, допуснахме много лек гол. Изпуснахме няколко ситуации да изравним. Второто полувреме нашият отбор диктуваше ситуацията на терена, но в самия край на мача отново допуснахме грешка и вместо да изравним, ние получихме втори гол.Феновете още от миналия сезон са се обърнали срещу мен. Това че те ме обиждат не означава, че трябва да им отвръщам със същото. Гледам да не им обръщам внимание. Те трябва да подкрепят отбора. В никакъв случай не искам да опровергавам никой. Ние играхме за победа, Литекс използва моментните слабости в нашия отбор и ни наказа. Това е.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени