Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се проведе поредният контрапротест

Снимка: БГНЕС

Заявка контапротестите да обикалят страната направиха тази вечер хората, подкрепящи правителството на Пламен Орешарски.

И тази вечер пред пилоните на НДК хората заявиха своята подкрепа за правителството. Мишо Шамара каза: Първото доказателство, че протестът е организиран от ГЕРБ е, че започнаха да ходят пред домовете на министрите от правителството на Орешарски.

Над 350 хиляди подписа в подкрепа на правителството, около 50 хиляди срещу президента Росен Плевнелиев вече бяха събрани. Организаторите казаха, че имат поканата на над 11 града и там да бъдат организирани подобни събирания - Троян, Видин, Враца, Козлодуй, Кърджали, Кюстендил са в списъка.

Орешарски е голям специалист, с любовта му към България, с това, че се съгласи в този труден момент да оглави българското правителство. Не всяка мижитурка се съгласява на тези работи.

Даде на жените по 100 лева, оправи тока - работи, за които февруари месец аз съм участвал в енергийните и ето, сега той ги направи. Плевнелиев и той излезе човек на Бойко. Няма собствено мнение, може ли президент на цяла България да няма мнение?

Протестиращите възнамеряват в четвъртък да изразят недоволството си пред Софийския административен съд. Поводът е мълчанието и бавенето на съда да се произнесе за цената на водата в София.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна