Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха шест автомобила с незаконна дървесина в района на Луковит

Снимка: Пламен Христов

Шест автомобила с немаркиран дървен материал са задържани при акция на регионалната дирекция по горите в Ловеч и служители на РУП в Луковит. Акцията е проведена снощи по сигнал в района на луковитското село Торос.

Автомобилите са били натоварени с незаконно изсечен дървен материал. Четири от превозните средства са пробрини на съхранение в лесничейството в Луковит, а две, които са били трудно подвижни, са оставени за съхранение в двора на фирма в село Дерманци.

Установена е самоличността на десет души пътували в автомобилите с крадени дърва, всичките от село Галата, а двама са избягали.

Тази сутрин около 8.00 часа неизвестни лица са се саморазправили с пазача на фирмата в Дерманци, където са прибрани два от автомобилите, успели са да го изгонят, разтоварили са дървения материал и са ги откарали. Полицията е уведомена за инцидента.

Очаквам полицията да си свърши работата, защото има достатъчно доказателства. Има и данни за лицата, за да се намерят и да понесат съответното наказание. С тази тяхна наглост, мисля, че то трябва да е по-сериозно, коментира Павли Богдански – директор на регионалната дирекция по горите в Ловеч. 

Според  Богдански от началото на годината при проверки за незаконна сеч и транспортиране на немаркирана дървесина са задържани над 100 автомобила, които трябва са конфискуват в полза на държавата след приключване на разследването и има съдебно решение.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна