Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма билети за мача "Лудогорец" – "Партизан"

Снимка: БГНЕС

Няма билети за днешния мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига между съставите на "Лудогорец" и "Партизан". Срещата ще се играе на стадиона в Разград от 20,30 часа.

От ръководството на клуба прекратиха издаването на пропуските по-малко от 24 часа след пускането им в продажба, тъй като капацитетът на стадиона беше запълнен на 100 процента.

Гостуващите фенове от "Партизан" са получили 300 билета, каквато е била предварителната уговорка.

ПФК "Лудогорец" съобщи, че с помощта на местната полиция ще упражни строг контрол по отношение пропускателния режим преди срещата.

Привържениците на "Партизан" и тези, подкрепящи тима, ще бъдат настанени в сектор "Гости". На стадиона няма да бъдат допускани фенове с артикули на други клубове, както и такива с пиротехнически средства, в нетрезво състояние или носещи със себе си опасни предмети и бутилки.

ПФК "Лудогорец" напомня, че разполага със система за видеонаблюдение, благодарение на която нарушителите на реда ще бъдат идентифицирани и предадени на правораздавателните органи.

Старши треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев заяви, че "очаква два здрави мача и че Партизан е сериозен отбор":

Мисля, че "Партизан" е по-силен от "Слован", макар че мачовете са различни и е трудно да се прецени. Не може да си мислим, че "Партизан" е разграден двор... Абсурд е да подценим "Партизан". Гледахме ги с арменския отбор (шампиона на Армения "Ширак" във втория квалификационен кръг на Шампионската лига - 1:1 в Армения и 0:0 в Белград, бел. на ред.), имаме обширна информация. Най-вероятно Обрадович ще играе (новакът в "Партизан" - централният защитник Милан Обрадович - бел. на ред.), имат наказан Волков (Владимир Волков - автор на гола за Партизан в Армения - бел. на ред.), на други позиции не знам дали ще правят промени. Но каквито и промени да правят, "Партизан" са един сериозен отбор и ще станат два здрави мача. Всички са здрави и са на линия, изключваме Мишел Платини, който се възстановява. Ще бъде некоректно да говоря за Иван Иванов, защото той е български национал.

Наставникът на "Партизан" (Белград) Вук Рашович преди мача заяви:

Готови сме и знаем какво ни чака, знам отбора, с който ще започна мача. Единствено още не съм решил дали Ерик Джемба-Джемба ще започне мача или ще влезе по-късно. Камерунецът има само една тренировка с нас, но я направи добре.

Рашович изтъкна, че на тренировките е обигравал двойката централни защитници - българина Иван Иванов и новака Милан Обрадович.

Двамата добре си взаимодействаха на тренировките в предишните дни. И двамата са опитни играчи, играли са в силни клубове и не им беше трудно да намерят синхрон, обясни Рашович проблемите в защита. Надявам се тази картина да се промени след "Лудогорец". Момчетата добре разбират какъв шанс им се дава и знаят, че трябва да върнат стила на игра от предсезонната подготовка.

Наставникът съобщи, че на десния фланг ще играе Никола Аксентиевич, а на левия фланг вместо наказания Владимир Волков ще играе Никола Гулан.

Надявам се двамата да изпълнят задачите, ако не с бързина, то поне с мъдрост. Търсим печеливша формула срещу шампиона на България, само това ни гарантира добър резултат.

Рашович заяви, че не се притеснява от декларациите от лагера на "Лудогорец", чиито играчи се провъзгласиха за фаворити:

Това може да бъде вятър в нашия гръб и нашите играчи да покажат реакция от първата минута. Имаме опитен отбор с качествени чужденци. Ще им отговорим по подходящ начин. Имаме сили за това нещо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна