Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец” с победа над „Партизан”

Снимка: БГНЕС

„Лудогорец” победи „Партизан” с 2:1 в първи мач от третия квалификационен кръг в Шампионска лига.

Саша Маркович отбеляза първия гол в мача за гостите в 48-ата минута при грешка в защитата на домакините, където Марселиньо не успя да пресече пас на Шчепович към Маркович, а той стреля покрай притичалия Моци и вратаря Стоянов.

Пет минути по-късно Марселиньо се реабилитира частично за грешката си и отбеляза с диагонален удар по тревата, след като бе изведен от Иван Стоянов.

В 67-ата минута влезлият като резерва Михаил Александров отбеляза втори гол за „Лудогорец”.Той се възползва идеално от подаването на Кайсара, изгледан от защитата на „Партизан”, прехвърли Лукач и вкара за 2:1.

Треньорът на „Лудогорец” Стойчо Стоев заяви, че е разградчани са изпуснали по-убедителен успех

Чак разочарован не съм. Все пак победата си е победа. Истината е, че можеше и по-добре. Липсва ни международен опит, а те са име в Европа. С тези мачове трупаме практика. Хубавото е, че се постарахме. Определено надиграхме Партизан. Отиваме с преднина от един гол, което е и много и малко. Определено знам какво ни очаква на реванша. Притеснявам се повече от психологическа гледна точка как ще се отрази атмосферата в Белград на футболистите ни, каза Стоев.

Българският защитник на „Партизан” Иван Иванов не бе доволен от загубата, но изрази увереност, че в реванша неговият отбор ще излезе като фаворит.

Мачът беше тактически. През второто полувреме паднаха три гола, Лудогорец ни вкара два по глупав начин. Трябваше ни няколко минути да водим в резултата и щяхме да имаме по-добри шансове. В реванша ще гоним победа, която да ни гарантира участието напред. При втория гол реших да пропусна топката, вратарят ни не стиган навреме, случва се. Имахме някои положения с които можехме да решим този първи мач. Нищо не е свършило. В рамките на нормалното изиграхме добро първо полувреме поне в тактическо отношение, но след това се появи една стара слабост – допуснахме леки голове в кратък период. Реваншът става по-тежък, ние трябваше по-рано да си решим нещата. Не мисля, че ще има някакво по-голяма напрежение. Определено във втория мач ние ще излезем като фаворити. Очаквам нашите фенове да ни подкрепят. Определено Лудогорец игра добре. Не искам да отличавам някой от играчите им, но един Марселиньо, един Иван Стоянов направиха разликата. Радвам се за Ботев, до момента се представят изключително добре. Когато има организация и добър треньор, нещата ще са добри за българския футбол. Така е и в Лудогорец.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна