Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Теленор" е новият собственик на "Глобул" и "Германос телеком България"

Снимка: БГНЕС
Окончателно приключи сделката по продажбата на "Глобул" и "Германос телеком България". Гръцката ОТЕ прехвърли пакета от акции на двете фирми на норвежката "Теленор". Според гърците, новите собственици няма да повишават цените на услугите и ще запазят високото качество.

Гръцката телекомпания ОТЕ, която до днес беше собственик на "Глобул" и "Германос", е изключително доволна от продажбата на двете дъщерни компании в България. Икономическият директор на ОТЕ Бабис Мизеракис днес съобщи за финализирането на сделката. Норвежката фирма "Теленор", която е новият собственик на "Глобул", заплати 717 милиона евро, което според гърците е очаквано добра оферта.

Високата цена от продажбата се дължи и на факта, че за миналата година "Глобул" има над 4,5 милиона клиенти в България и приходите на фирмата възлизат на 338 милиона евро. Изявлението на управителния съвет на ОТЕ изразява и убеждение, че норвежката компания "Теленор" ще запази перфектното качество на услугите при конкурентни цени.

Гръцката държавна телекомпания ОТЕ беше принудена поради кризата да пристъпи към продажба на дъщерните си фирми "Глобул" и "Германос телеком България". Приходите от продажбата ще се вложат за подобряване качеството на услугите на телекомпанията в Гърция.
По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР В Гърция

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна