Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Равенство 1:1 между „Ботев” (Пловдив) и „Щутгарт”

Снимка: Sportal

„Ботев” (Пловдив) и „Щутгарт” завършиха с равенство 1:1 първата среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Ведад Ибишевич се разписа за германския тим в 67-ата минута, а резервата Валери Домовчийски изравни в 73-ата минута. "Канарчетата" изнесоха силен мач срещу именития си съперник, а в последните десетина минути пропуснаха две отлични положения, които можеха да им донесат изключително престижна победа.

Около 15 000 фенове на "жълто-черните" създадоха невероятна атмосфера на стадион "Лазур" в Бургас.

Реваншът е на 8-и август на стадион "Комтех Арена" в Ашпах, тъй като клубното съоръжение на германския тим "Мерцедес Бенц Арена" е ангажирано същия ден с концерт на британската поп звезда Роби Уилямс. Победителят ще получи правото да играе в плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

Старши треньорът на „Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов остана доволен от представянето:

Ако трябва да съм честен, няма от какво да съм недоволен. Германците владееха повече топката, но ние бяхме перфектно групирани в средата на терена. Една индивидуална грешка ни коства гола в нашата врата, но иначе за 90 минути не допуснахме никакви чисти положения пред Адам Стаховяк. Съдията можеше да изгони футболиста на Щутгарт, който задържа откъсващия се Анисе Абел. Като цяло резултатът е несправедлив. Няма да се предадем. Имаме своите шансове на реванша, дано само и късметът е на наша страна. Надявам се атакуващите ни футболисти да покажат повече самочувствие, добави наставникът на Ботев.

Наставникът на „Щутгарт” Бруно Лабадия заяви, че неговият отбор е бил по-близо до победата:

Изиграхме много добри 25 минути през второто полувреме. Тогава успяхме да създадем много напрежение за българите и поведохме в резултата. Смятам, че направихме един доста силен мач и то като гости. Имахме чудесни шансове да спечелим, но не успяхме. Фактът, че играхме толкова добре, ме прави оптимист за реванша. Имаме отлична възможност да се класираме за следващия етап на турнира.

Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев остана доволен от представянето на „Ботев” (Пловдив). Специалистът изгледа на живо срещата на пловдивчани на стадион "Лазур". Той похавли и шампиона „Лудогорец” за победата с 2:1 срещу „Партизан” в мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Много доволен съм от мача. "Ботев" остава с големи шансове за продължаване. Добър мач и големи шансове и за "Лудогорец". Българският футбол и клубните отбори дърпат нагоре, друг е въпросът кой кога го забелязва. Целият отбор днес ми хареса. Всички българи остават като възможност за получаване на повиквателни, другата седмица ще разберете кои са те, коментира Пенев.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна