Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите в подкрепа на правителството обещаха да се събират цяло лято

Снимка: БГНЕС

Стотина привърженици на правителството на Пламен Орешарски се събраха по традиция пред пилоните на НДК във столицата. Те одобриха управленската програма на кабинета и си обещаха да се събират цялото лято.

Тази програма е силно, ясно изразена социална. Лично на мен това най-много ми харесва и затова съм тук. В 21-ви век първата по бедност държава в Европа. Не е честно за хората това. При смяна на всеки кабинет в момента, който и да е, би станало по-зле. Дестабилизация в държавата, каза една от протестиращите.

Протестиращите от площад "Независимост" не могат ли да проумеят и да разберат, че това правителство отразява техните интереси, каза друг демонстрант.

Чухте днес в Народното събрание с каква загриженост говореше министърът на икономиката и енергетиката с това, което каза "смърт или хляб" избираш. Разбирате ли за какво става дума, докъде стигна народът, обясни трети протестиращ.

Новото лице на групата в подкрепа на правителството, което ще контактува парламентарните групи, Валентина Георгиева се представи пред хората. Тя няма "Фейсбук", електронна поща и висше образование, но не това било важното. Ще събира предложенията за изборното законодателство и ще ги представя пред депутатите.

Който има притеснения или е против това, че са ме излъчили мен за ваш представител, нека да си каже думата, каза тя.

Дойде и предложение всеки месец лицето на контрапротеста да се сменя. Поддръжниците на правителството няма да излизат във ваканция.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна