Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждански организации поискаха преразглеждане на уволнението на Калин Каменов

Снимка: БГНЕС

На брифинг в Народното събрание представители на граждански организации, поканени от ГЕРБ, поискаха Министерският съвет да преразгледа решението си за отстраняването на Калин Каменов от поста председател на Държавна агенция "Закрила на детето". Аргументът, който те изтъкнаха в защита на Калин Каменов, е, че той е бил отдаден на каузата за децата в нужда.

Ирина Абаджиева от Инициативен родителски комитет и Мина Ламбовски, председател на Сдружение "Тацитус": За нас е неясно защо той е уволнен. В момента се извършва едно безпринципно кадруване, уволнения, които никой не е искал, немотивирани. Просто разберете, че безпринципното назначаване, невнимаване, кадруване, всъщност обслужва според мен опити да бъде открадната държавата ни от обществото и гражданите. Това е човекът кауза, това е човекът, който всеки път намира начин да съдейства, това е човекът, който всеки път намира начин да помогне.

Калин Каменов коментира в кулоарите на парламента, че уволнението му е политическо: Аз смятам, че това е все пак политическа позиция. Аз бях готов, че ще бъда уволнен и нямам проблем с това. Имам проблем с начина, по който се случва, с начина, по който се опитват да ме очернят хора и да ме наричат какъв ли не.

Калин Каменов беше освободен от поста председател на Държавна агенция за закрила на детето преди дни, като работата вече се ръководи от Ева Жечева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени