Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 000 велосипедисти вземат участие в колоездачната обиколка на Лондон

Снимка: ЕПА / БГНЕС
Вече втори ден британската столица е буквално залята с колоездачи, които участват в специално организираното от кметството мероприятие под надслов "Карай колело в Лондон".

Повече от 20 000 велосипедисти вземат участие днес в 160-километрова колоездачна обиколка на Лондон в рамките на втория ден на безпрецедентното събитие за британската столица.

Кметът на града Борис Джонсън, ревностен почитател на карането на колело в градски условия, бе един от първите, стартирали тази сутрин. Той заяви по-рано, че иска да превърне Лондон в рай за колоезденето и че сегашното мероприятие е идеална възможност да се насърчава неговата кампания.

Освен това организаторите се надяват двудневната акция да привлече допълнително посетители в Лондон и да бъдат събрани големи суми за благотворителни цели. Вчера 50 000 души взеха участие в различни колоездачни прояви в столицата. Семейства с малки деца и всякакви аматьори преминаха трасе от около 12 километра, след което имаше и надпревара на професионалисти.

Водачите на моторни превозни средства бяха предупредени, че в събота и неделя големи части на Лондон ще бъдат затворени, така че да помислят за алтернативни трасета, за да не пострада техния бизнес.
По публикацията работи: Веселин Паунов – кор. на БНР в Лондон
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени