Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" и "Ботев" не успяха да си вкарат гол, остават начело в А група

Футболистите на "Литекс" и "Ботев" не успяха да се победят в дербито на 3-ия кръг на "А" група
Снимка: pfclitex.com

Отборите на "Литекс" и "Ботев" (Пловдив) завършиха 0:0 в дербито на третия
кръг на А футболната ни група, като и двата отбора остават начело във временното класиране с по 7 точки, но пловдивчани са на първото място поради по-добрата си голова разлика. Въпреки горещото време играта през първото полувреме бе с високо темпо, но преобладаваха единоборствата и опасните моменти пред двамата вратари - Илко Пиргов на домакините и Адам Стаховяк на гостите, бяха малко.

В 29-ата минута албанецът Армандо Ваюши центрира от десния фланг в наказателното поле на пловдивчани към оставения непокрит Уилмар Джордан, който стреля с глава от непосредствена близост. Полският вратар на пловдивчани Адам Стаховяк се намеси ефектно и с плонж закова топката на самата голлиния след удара на колумбийския нападател на "Литекс".

През второто полувреме домакините бяха определено по-активният отбор на терена и търсеха победата. В основата на всички опасни положения беше колумбийският нападател Уилмар Джордан, който на два пъти беше много близко до гола. В 53-та минута Джордан се възползва от грешка на Бобан Грънчаров, излезе сам срещу Адам Стаховяк и стреля, но Грънчаров се реабилитира за грешката си и парира с тяло удара на колумбиеца. В следващата минута Джордан отново се измъкна от защитата на пловдивчани, стреля покрай Стаховяк, но Йордан Христов изби удара на колумбиеца от самата голлиния.

След един час игра старши треньорът на "Ботев" Пловдив Станимир Стоилов направи в рамките на две минути две офанзивни смени и на терена се появиха Тодор Неделев и Мариян Огнянов, а малко по-късно и Борис Галчев. Въпреки това най-чистото положение отново беше за "Литекс" и отново в неговата основа беше
Джордан - в 75-ата минута колумбиецът стреля опасно от границата на наказателното поле, но с отлична намеса Адам Стаховяк парира удара му. Така последният съдийски сигнал на Цветан Кръстев прозвуча при резултат 0:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени