Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пред НДК се проведе поредният контрапротест

Снимка: БГНЕС

Около 150-200 души се събраха пред НДК на обичайния контрапротест в покрепа на правителството на Пламен Орешарски. Там е нашият репортер Никола Миладинов, когото включваме пряко с въпрос - дали събралите се обсъждат президентското вето върху актуализацията на бюджета:

Част от събралите се граждани заявиха, че не одобряват позицията на президента относно актуализацията на бюджета. Ветото му беше определено от тях като действие с политически подбуди, "поръчка на ГЕРБ" и "национално безотговорно". По този начин Росен Плевнелиев не си изпълнява функцията на обединител на нацията, смятат протестиращите пред НДК. Организаторите на контрапротеста заявиха, че ще продължат да идват тук през целия август - вторник, четвъртък и неделя. Продължава и подписката с призив за оставката на президента.

Събралите се граждани обявиха също, че не се отказват от настояването си за местен референдум в София за отнемане на концесията на "Софийска вода". Те обещаха на 5 септември от 9 до 18 ч. да проведат протест пред сградата на Столичната община.


По публикацията работи: Н. Миладинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна