Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявен е "жълт код" за горещо време утре в 9 области на страната

Снимка: БГНЕС
Втори ден в спешния център във Видин линейките докарват по 5-6 души, колабирали от горещините по улиците. Към 17 часа температурата в областния град надвиши 36 градуса, съобщава кореспондентът ни Тотка Нинова:

От инфаркт, най-вероятно провокиран от горещините, са починали двама души на възраст 50 и 55 години, а дневно се хоспитализират по 5-6 пациенти с инсулти. Лекарите трудно успяват да посетят всички нуждаещи се по домовете, а най-честите оплаквания са високо кръвно налягане, главоболие и нервни кризи. Заради обявяването на код "жълто" община Видин започчна раздаването на минерална вода на минувачи в централната градска част. Това е втората акция в рамките на 2 седмици, предприета от общинското ръководство, заради опасни последици от горещините. За днес и утре са осигурени 500 литра минерална вода.

За утре синоптиците предупреждават с "жълт код" за горещо време в 9 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Русе, Стара Загора, Кюстендил и Благоевград. Там се очакват температури между 36 и 39 градуса.
По публикацията работи: Тотка Нинова - кор. на БНР във Видин
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна