Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барак Обама похвали структурните реформи и стриктните мерки за икономии в Гърция

Снимка: ЕПА / БГНЕС
Въпреки рекордната безработица в Гърция, американският президент Барак Обама похвали структурните реформи и стриктните мерки за икономии, наложени от гръцкото правителство. На среща с гръцкия премиер Андонис Самарас във Вашингтон Обама заяви, че страната вече трябва да се стреми към ръст в икономиката:

Смятам, че премиерът Самарас е решен да предприеме трудните действия, които са необходими, но също така разбира и иска да се увери, че гръцкият народ вижда светлината в края на тунела.

От своя страна гръцкият премиер акцентира на усилията за създаване на нови работни места:

Разбира се, ние ще направим каквото трябва да бъде направено, що се отнася до структурните реформи, но нашето внимание трябва да се фокусира върху растежа и създаването на нови работни места, особено за младите хора, каза Самарас. 

Срещата между американския президент Обама и гръцкия премиер Самарас става на фона на продължаващата вече шест години рецесия в южната ни съседка. Обикновените гърци, които най-тежко усещат ефекта на мерките за икономии, наложени от международните институции, са твърде обезсърчени относно скорошно икономическо възстановяване.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна