Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контрапротестът ще гостува на 12 града в страната

Снимка: БГНЕС

Подкрепящите правителството имат покана за гостуване и организиране на митинги в 12 града на страната. Утре те ще съберат съмишленици пред читалището в Нова Загора. Това обявиха организаторите на своеобразен брифинг пред НДК тази вечер.

Подкрепящите правителството са решили да сменят формата на срещите си, като гостуват в провинцията и приобщят към исканията си за шанс на правителството повече хора от страната. Гостуванията ще стават в почивните дни. От София за Нова Загора в събота ще пътуват четирима от участниците в митингите в столицата. Причината за турнето е летният сезон, поради който участниците в митингите в столицата са по-малко. Поканите са дошли от Северна България, Козлодуй, Троян, Враца, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Гоце Делчев, Кюстендил и Хисаря. Те са от хора, които имат желание да подпомогнат начинанието в София, но нямат възможност да пътуват.

Иначе срещите на пилоните пред НДК ще продължат три пъти в седмицата както досега, категоричен беше организаторът Стоян Боричев. Той заяви това на своебразен брифинг на пилоните пред НДК, на който присъстваха още трима подкрепящи кабинета, а единствената медия беше "Хоризонт".

По публикацията работи: Мая Данчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна