Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинителният акт за експлозията край Петолъчката отново е внесен в съда

Снимка: Цветан Петков

Обвинителният акт за експлозията край пътен възел Петолъчката е внесен повторно в Ямболския районен съд. За трагичния инцидент, при който загинаха трима работници, са обвинени собственикът на базата и началникът на производството.

Обвинителният акт срещу собственика на "Берета трейдинг" Десислав Делев и изпълнителния директор Иван Пеев беше внесено в Районния съд Ямбол в началото на април и две седмици по-късно беше върнато за доразследване. Двамата са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. Заради неспазване на мерките за безопасност и сигурност е допуснато взривяване, причинило смъртта на трима работници и три телесни повреди на други работници.

Материалите по делото са 33 тома, разпитаните свидетели са близо 200 души. 3 ДНК експертизи, 3 съдебно-медицински експертизи и комплексна технологична експертиза са направени още по делото.

Очаква се Районният съд да насрочи дата за разглеждане на делото. Обвинението предвижда наказание от 3 до 10 години и представлява особено тежък случай, каза окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев при първото внасяне на обвинителния акт в съда.

По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна