Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едва една четвърт от нуждаещите се са получили ваучери за декодери в Ловеч

Снимка: cifrovizacia.bg
Едва една четвърт от имащите право на ваучери за декодиращи устройства от община Ловеч са ги получили в първите 12 дни на кампанията.

От 1250 социално слаби семейства и лица в общината своите ваучери са взели едва 304, съобщи Красимира Катева – директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Ловеч.

Надявам се до края на август, както е по график всички да могат да си вземат ваучерите и да закупят декодиращите си устройства. Ако има хора, които не са ги получили ще удължим срока, за да могат всички, които фигурират в списъка и имат право да ги получат.

Катева припомни, че право на ваучери имат семействата и лицата, получавали целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2012 – 2013 година.

При получаване на тези ваучери хората, на които се полагат трябва да представят лична карта или копие на пълномощното, ако е упълномощено лице. Попълват декларация, че притежаваните от тях телевизори нямат възможност за приемане на цифрова телевизия. В случай, че телевизорът има такава възможност  съответните хора няма да получат ваучер.

Оказа се, обаче, че социалните служби не са упълномощени да проверяват достоверността на попълнените декларации и дали телевизорите наистина се нуждаят от декодиращи устройства.
По публикацията работи: Пламен Христов - кор на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна